Hajhullás

Hajhullás nőknél

A hajhullás olyan probléma, amely nemcsak a férfiakat, hanem a nőket is érinti. Minden nap veszíteni körülbelül 100 hajat, ami normális persze, de amikor a haj kihullik a maroknyi, meg kell gondolni, hogy mi okozza ezt, és hogyan képesek gátolni ezt az elkerülhetetlen folyamat. Milyen okból kifolyik a haj és mi a kopaszodó kezelés a nőknél?

Haj növekedési ciklus

Szőrtüszők nők vannak kitéve a ciklikus és ismétlődő változások növekedési bojtos zajlik négy ismétlődő egymást követő szakaszokban, amelyek között említhetjük anagén (növekedési fázis), katagén (átmeneti fázis) telogen (pihenő fázis) és egzoegn (release fázis lapos) . Olyan helyzetben, amikor naponta mintegy 100 szőr elveszik, nem szabad aggódnia, mert teljesen természetes folyamat, amely a fent említett fázisokhoz kapcsolódik. Ha azonban a haj nagy mennyiségben esik ki, megfelelő kezelést kell alkalmazni, de figyelembe kell vennünk, mi okozhat túlzott hajhullást.

HajA túlzott hajhullás okai a nőknél

A haj kihullik különböző okok miatt, de azok közül, amelyek megjelennek a legnagyobb valószínűséggel lehet megemlíteni az erős stressz, a történelem a fertőző betegségek, a depresszió, a megelőző műveletekre, hogy bizonyos gyógyszerek vagy fogyás folyamatát, ami összefüggésben lehet a túl kevés vasat és vitaminokat a B csoport a napi étrendben. Sok nő is foglalkozik az ún alopecia areata, vagyis olyan helyzet, amikor a haj egy meghatározott régióban esik ki, azaz a fej hátsó részén vagy a tetején. Egészen a közelmúltig azt hitték, hogy ez az alopecia neurotikus vagy genetikai hátteret mutat, azonban számos tanulmány kimutatta, hogy ez elsősorban az autoimmun rendellenességek következménye. A nők esetében a túlzott hajhullás is társulhat a hormonokhoz, különösen a menopauza idején, a hypothyreosis vagy a pajzsmirigy túlzott aktivitása vagy a terhesség alatt. A hajégetés hátrányos hatással van a haj állapotára, a szálak gyakori színezésére (különösen a fehérítésükre) és a mérgező anyagok jelenlétére a testben.

Baldness kezelés

A hajhullás visszaszorítása érdekében először meg kell szüntetni a fent említett tényezőket, amelyeknek köszönhetően a haj állapotának jelentősen javulni fog. A szálak túlzott elvesztésének elleni küzdelemnek kétirányú, azaz belül és kívül kell haladnia. Érdemes gondoskodni a biotinban, a B-vitaminokban és a vasban gazdag, megfelelő táplálékról, élesztőt, zsíros halat, valamint a csalán és csikós teát a napi menübe. Ami a női kopaszodás külső kezelését illeti, érdemes speciális ampullákat, samponokat, kondicionálókat és hajhullás maszkokat elérni, amelyek bármelyik gyógyszertárban és drogériában könnyen megvásárolhatók. Azonban, ha végül a fenti tanácsokat nem fogja észrevenni a hatást, akkor kell menni, hogy egy bőrgyógyász, aki a diagnózis felállítása után az oka végrehajtja a megfelelő kezelés formájában speciális wcierek kizárólag receptre kapható.