Bunions

Haluks – okok, tünetek és kezelés

Lábbütyök ujjait, hogy nem csak nézni egy kicsit esztétikailag, hanem fájdalmat, nehezen mozgó, valamint a kiválasztás megfelelő cipőt. A haluks tendenciája genetikailag meghatározható, vagy a téves kezelési tényezők eredménye a lábbeli kiválasztása.

Hogyan készíted haluksot?

A kúszó tenyér az ujjak mechanikai deformálódása következtében keletkezik, melyet a rosszul viselt, rosszul viselt a lábbelihez. Túl keskeny magas sarkú nyomást okozhat a lábujjak és dolgozzon ki egy lapos láb rész, a jellemző viselet a túl magas vagy rosszul felszerelt egy betéttel öntött cipő. Továbbá, az elhízás okozza a metatarsalis csontok diszlokációját és a lábak rendellenes támogatását három ponton. Ebben az esetben a test súlyának alapja nem csak azt a részt a lábközépcsont mindkét oldalon, és a sarok, de przedostopiu – abban az esetben túl szűk cipő vagy magas sarkú az egész láb – a leggyakrabban abban az esetben, rosszul illeszkedő lapos cipő. Mindkét helyzet először a keresztirányú platypodához vezet, majd a hallux vagy hallux terheléséhez kapcsolódó további deformációkhoz. A haluksów genetikai hajlam is lehet. Gyakran előfordulnak azokban az emberekben, akik úgynevezettek Egyiptomi láb, vagy hosszabb, leghosszabb lábujj a lábánál.

Hogyan kell kezelni a haluksot?

A haluks kezelésére számos módszer létezik. Először is, amikor megjelenik az első tünetek, a kezelést úgy kell végrehajtani, hogy a probléma ne romolhasson. Ezután csak a sebészeti kezelés marad. Használhat speciális gélpárnákat. Olajjal gazdagítják és megvédik a fájdalmas helyet. Ha az ujjak torzulnak, ék és szeparátorok használhatók a helyes helyzet helyreállítására, ezáltal a fájdalom csökkentésére is. Ezt a megoldást olyan embereknél alkalmazzák, akiknek halott és átfedő ujjaik vannak. Másrészt betéteknek a csepp alakú vagy T alakú, vagy pelota segít csökkenteni nyomást a lábfej elülső, ami működik, különösen a nők, akik magassarkúban. Szilikon lábközépcsont pad lehetővé teszi, hogy vegye le a lábát a keresztirányú lúdtalp, és ugyanabban az időben korrekciója deformitás beállításokat. Másfelől, a használata a zenekar a bütyök is lehetővé teszi, hogy visszaállítsa a hárompontos láb nyomás, és erősíti az izmokat, és megakadályozza torzítás a lábközépcsont csont. Gyakran használják, és dicsérte a kezelés haluksów vannak nadrágtartó, hogy lehet viselni éjjel és nappal – megszünteti a fájdalmat és megakadályozza az elmélyülő hibák, míg a vasúti terem Forte esetén használják bursitis, valamint a rehabilitáció műtét után, hogy távolítsa el a torzítás egy ujj. A hallux valgus elleni küzdelem végleges sebészeti kezelése. Számos kezelést végeznek a kellemetlen betegség eltávolítása részeként. Ezek közül az első a lágyszövetekre vonatkozó korrekció, kis mértékű deformitással. Egy másik módszer a Chevron osteotomia – végzett hallux valgus, és az ék alakú vagy félgömb alakú – bevonásával ék reszekció. A Sál módszer viszont lehetővé teszi a posztoperatív utókezelést. Az első 6 hétben speciális korrekciós cipőt kell használni.

Természetesen a probléma megszabadulása nem jelenti azt, hogy nem tud átalakulni. Kényelmes és jól illeszkedő cipőt kell viselnie.